Terug

Chimpansee

Chimpansees behoren tot de mensapen.
Ze zijn groot en hebben geen staart.
Mensapen hebben grote hersenen.
De mannetjes zijn meestal groter en sterker dan de vrouwtjes.

Mensapen lopen op handen en voeten,
maar ze kunnen voor korte afstanden ook rechtop lopen.
Ze kunnen heel veel met hun handen,
voedsel vinden,
nesten maken
en zelfs gereedschap maken of zoeken.

De meeste mensapen eten alles,
maar vruchten zijn hun favoriete voedsel.

De mensaap is 8 tot 9 maanden zwanger
en krijgt meestal maar 1 baby.
Soms kunnen er ook wel tweelingen geboren worden.
Chimpansees, bonobo’s en gorilla’s leven in familiegroepen.
Orang-oetans leven alleen en komen enkel bij elkaar om te paren.


Foto’s: Jonas Verhulst voor ZOO Antwerpen
aap
hand
voet
fruit
baby