INHOUD

LINKS
FacebookYouTubeTwitter

Nieuwsbrief van WAI-NOT
oktober 2013

Verbetering pictokiezer

Wanneer je een bericht wil sturen in WAI-NOT, in een pictochat of in een e-mail, kan je vertrekken van tekst of van de ‘pictokiezer’. Deze bestaat uit verschillende categorieën met pictogrammen. Veel gebruikte categorieën en de pictogrammen zelf staan voortaan bovenaan in plaats van alfabetisch zoals het vroeger was. Zo vind je sneller het pictogram dat je zoekt.

De meest gebruikte categorieën en pictogrammen zijn telkens zichtbaar. Wil je er meer zien dan kan je deze verder openvouwen door op het vakje met de groene pijl te klikken.

Je kan ook een eigen afbeelding uploaden als pictogram. Deze eigen pictogrammen worden bewaard in een aparte categorie zodat je ze later opnieuw kan gebruiken.

terug

Van start met vrijwilligers

Een tijdje geleden deed WN via de sociale media een warme oproep voor vrijwilligers die de chatkamer willen modereren. Er waren heel wat enthousiaste reacties, waaruit we met plezier ook enkele moderators gevonden hebben. Binnenkort gaan we met hen van start en zal er nog meer animo zijn op de chat! Heb jij ook zin om af en toe je steentje bij te dragen? Heel graag een mailtje naar info@wai-not.org

terug

Op komst …!

We kijken al uit naar enkele vernieuwingen die eraan komen. Wat kan je zoal verwachten?

  • Vrienden zoeken in WAI-NOT zal binnenkort vlotter kunnen via een zoekvenster in [Mijn WAI-NOT]. Zo kan je een toffe vriendengroep samenstellen!
  • De agenda in [Mijn WAI-NOT] breidt uit. Zo zal je naast een maandkalender ook een dagschema kunnen openen en aanvullen. Niet alleen de WAI-NOT gebruiker kan dit, maar ook leerkrachten of begeleiders zullen de agenda via hun adminsite kunnen klaarmaken.
  • Er zal binnenkort een meldknop voor ongewenste berichten verschijnen in je WAI-NOT berichten.
  • WAI-NOT + krijgt een extra module, een online ontmoetingsplek voor mensen met een beperking. Neem alvast eens een kijkje op www.poppiii.be.
  • www.wai-not.org ondergaat een grondige verandering met nieuwe handleidingen en heel wat nuttige info.
Benieuwd naar dit alles? Surf geregeld naar www.wai-not.be of lees onze nieuwsbrieven.

terug

WAI-NOT licht de ICT-eindtermen toe

De overheid heeft vakoverschrijdende eindtermen en ontwikkelingsdoelen uitgeschreven voor het leergebied ICT. WAI-NOT kan helpen om deze ontwikkelingsdoelen te bereiken. WAI-NOT is zeker niet de enige zaligmakende oplossing, maar wil graag een voorbeeld van goede praktijk stellen. WAI-NOT kan een onderdeel vormen binnen dit leergebied, net zo goed dat het werkgebied ICT ruimer is dan de mogelijkheden van WAI-NOT. Er zijn eindtermen voor het buitengewoon basisonderwijs, types 1, 2, 7, 8 en voor het buitengewoon secundair onderwijs, OV 3.

In deze nieuwsbrief lichten we de achtste eindterm toe:

8.(BUSO) Leerlingen kunnen ICT gebruiken om op een veilige, verantwoorde en doelmatige manier te communiceren.

Met communiceren bedoelen wij hier dat leerlingen de faciliteiten die ICT biedt, kunnen gebruiken om informatie (onder de vorm van woord, beeld, klank) te geven of te vragen aan derden. Daarbij denken wij aan mogelijkheden die een bijdrage kunnen leveren aan het leerproces, zoals afspraken maken via e-mail of SMS, elektronische documenten meesturen met een e-mailbericht, contacten leggen en informatie verzamelen voor een studiebezoek, live chatten met leerlingen van een andere school, gebruiken van internetfora, blogging, enz.

Lees het volledig artikel

terug

Abonneren

Wie zich wil abonneren op onze nieuwsbrief kan dat door eventjes een mailtje te sturen naar info@wai-not.org. Zo blijf je op de hoogte van al onze activiteiten.

terug