INHOUD

LINKS
FacebookYouTubeTwitter

Nieuwsbrief van WAI-NOT
november 2012

Iedereen chat met iedereen

We hebben sinds kort onze pictochat uitgebreid. Je kan nu niet alleen een bericht opstellen via pictogrammen, maar ook via tekst. En meer nog, tekst wordt meteen omgezet naar pictogrammen en pictogrammen naar tekst. Zo maakt WAI-NOT het mogelijk om lezers en niet-lezers met elkaar te laten chatten. Iedereen telt mee!

Zitten je leerlingen te wachten om mee te chatten, maar er staat geen chatkamer open? Geen probleem, als leerkracht of begeleider zet je via www.wai-not.be/admin in een wip zelf een chatkamer open. Het enige wat we vragen, is dat je de chat zelf modereert. We vinden veilig internetten erg belangrijk!

terug

Bepaal zelf je WAI-NOT look

Heb je de nieuwe knopjes al gezien onderaan op de startpagina van WAI-NOT? Door hierop te klikken, verander je de lay-out in een handomdraai. Leuk!terug

Alles kan beter

In WAI-NOT streven we voortdurend naar verbetering en naar uitbreidingen. Zo gaat de vertaling tussen Nederlands en Beta-pictogrammen al een heel stuk vlotter. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer bij een werkwoord telkens de infinitief te schrijven. De vernieuwing verstaat ook beter de context van een boodschap. Hieronder een voorbeeldje:

Mailen en chatten wordt dus eenvoudiger. Binnenkort nemen we ook de vertaling tussen Nederlands en Sclera-pictogrammen onder de loep en vervolgens de vertaling tussen de twee pictotalen.

Wanneer je een mailtje verstuurt vanuit WAI-NOT, kon het wel even duren eer die bij de ontvanger terecht kwam. Wachten hoort er nu niet meer bij, mailtjes zitten meteen in je postvak in!

terug

Een schone lei

Staat je inlogscherm van www.wai-not.be vol met WAI-NOT gebruikers? Misschien zelfs nog van vorig jaar? Dan kan je dit opkuisen zodat al de foto's van de gebruikers die niet meer op die pc inloggen verwijderd worden. Verwijder hiervoor de cookies in je browser.
Hoe doe je dit? Bekijk het in dit filmpje over cookies van WAI-NOT verwijderen.

terug

Op komst: Mijn WAI-NOT!

Binnenkort zullen alle leden een persoonlijke profielpagina in WAI-NOT kunnen aanmaken. Hier kunnen ze ook berichten en foto’s op posten. Deze worden wel steeds gemodereerd door een WAI-NOT medewerker. Iedereen die je via de duimpjes hebt gekoppeld aan je vriendengroep kan dan je persoonlijke pagina bekijken en je berichtjes ‘liken’. Net de Facebook in WAI-NOT!

terug

Verrijk zelf WAI-NOT via KlasCement

Heb je graag een bepaald item op WAI-NOT omdat je er zo in je klas zou kunnen mee werken, dan kan je dit eenvoudig zelf op WAI-NOT posten via KlasCement. Een WAI-NOT medewerker zet er bovendien nog spraakondersteuning bij en zorgt dat jouw item snel online komt. Doen!

Je kan de handleiding op onze website bekijken of je kan onmiddellijk naar de toevoegpagina op KlasCement surfen.

terug

Abonneren

Wie zich wil abonneren op onze nieuwsbrief kan dat door eventjes een mailtje te sturen naar info@wai-not.org. Zo blijf je op de hoogte van al onze activiteiten.

terug