INHOUD

LINKS

Nieuwsbrief van WAI-NOT
november 2010

Nieuwe projecten

Zoals we in de nieuwsbrief van september 2010 aankondigden, zal WAI-NOT binnenkort enkele bijzonder leuke nieuwigheden te bieden hebben. Op dit moment worden de projecten op punt gezet. We stellen je nieuwsgierigheid dus nog een beetje op de proef. Eén ding beloven we al: het wordt dolle pret op het internet!

terug

ICT-dag in Hasselt

WAI-NOT mocht op de 18de ICT-dag van KlasCement weer veel bezoekers ontvangen aan de stand. Nieuwe registraties, feedback, tips en uitwisselen van ideeën zijn de kernwoorden na zo een dag. Onze ambassadeur Siemon had zijn handen vol met het demonstreren van de site. Door zijn enthousiasme lokte de stand veel geïnteresseerden!

Op 7 februari is WAI-NOT weer van de partij op de 19de ICT-praktijdag in de Katholieke Hogeschool Leuven. Meer nieuws vind je op www.ictdag.be.

ICT-dag

terug

WAI-NOT licht ICT-eindtermen toe

De overheid heeft vakoverschrijdende eindtermen en ontwikkelingsdoelen uitgeschreven voor het leergebied ICT. WAI-NOT kan helpen om deze ontwikkelingsdoelen te bereiken. WAI-NOT is zeker niet de enige zaligmakende oplossing, maar wil graag een voorbeeld van goede praktijk stellen. WAI-NOT kan een onderdeel vormen binnen dit leergebied, net zo goed dat het werkgebied ICT ruimer is dan de mogelijkheden van WAI-NOT. Er zijn eindtermen voor het buitengewoon basisonderwijs, types 1, 2, 7, 8 en voor het Buitengewoon Secundair Onderwijs OV3.

In mei kwam de tweede eindterm aan bod. In deze nieuwsbrief lichten we de derde eindterm toe. De andere eindtermen volgen.

3. De leerlingen kunnen zelfstandig oefenen in een door ICT ondersteunde leeromgeving.

WAI-NOT is uiteraard geen vakspecifiek oefenprogramma. WAI-NOT biedt de leerlingen wel de mogelijkheid om zelfstandigheid te ontwikkelen in het opzoeken en het oefenen via de computer. De meeste spelletjes op de WAI-NOT site zijn beoordeeld op hun psychomotorische componenten.

Lees het volledig artikel

terug

Donatie

Steun WAI-NOT! Het gebruik van WAI-NOT is volledig gratis. Ook de registraties zijn kosteloos. Uiteraard heeft een project zoals WAI-NOT ook kosten. Wil je ons steunen? Dan kan je een financiële bijdrage aan de vzw schenken. Het geld zal enkel gebruikt worden om de site te onderhouden en nieuwe projecten te kunnen uitwerken.

Steunen kan door een bedrag over te maken op de bankrekening van WAI-NOT:

  • België:734-0058895-25 
  • Buitenland:
    • IBAN BE70 7340 0588 9525 
    • BIC KRED BE BB

terug

Chat

Op dinsdag en woensdag is er nog steeds chat. Je kan op dinsdag chatten van 13u30 tot 15u30 en woensdag van 19u30 tot 20u30.

Tony of Tanja houden een oogje in het zeil. Iedereen die geregistreerd is op WAI-NOT heeft toegang tot de chatkamer. Uiteraard blijft alles in een beveiligde omgeving. We hebben al heel wat vaste chatters, maar het is altijd leuk als er nog meer bijkomen! Wil je zelf een chatkamer opzetten? Dat kan ook! Neem even de handleiding door en je kan meteen aan de slag! WAI-NOT is op zoek naar moderators op vrijwillige basis. Als moderator zet je een chatkamer open en volg je die op. Meer info? Stuur een mailtje naar info@wai-not.org.

terug

Abonneren

Wie zich wil abonneren op onze nieuwsbrief kan dat door eventjes een mailtje te sturen naar info@wai-not.org. Zo blijf je op de hoogte van al onze activiteiten.

terug