INHOUD

LINKS
FacebookYouTubeTwitter

Nieuwsbrief van WAI-NOT
mei 2014

Publieke of privé chatkamer?

Leerkrachten en begeleiders kunnen via hun admin-site een chatkamer openzetten. Indien je geen school aan je profiel gekoppeld hebt, is het standaard een publieke chatkamer. Heb je wel een school aan je profiel gekoppeld, kan je ervoor kiezen om een privé chatkamer open te zetten. Enkel de leerlingen van je school kunnen nu aan de chat deelnemen. Zorg er dus voor dat je gebruikersprofielen voorzien zijn van een school en gebruikersgroep, dat maakt de communicatie en het beheer binnen WAI-NOT handig en eenvoudig.
Denk er ook aan dat wanneer je een chatkamer openstelt je deze dient te modereren. Hoffelijk taalgebruik stellen we erg op prijs. Scheldpartijen zijn uiteraard niet gewenst binnen de WAI-NOT chat. We houden van netiquette!

terug

Music for Specials

Op dinsdag 24 en woensdag 25 juni is het ‘Music for Specials’. Dit festival voor mensen met een beperking en hun begeleiders gaat door in Hemiksem. Het programma bestaat uit het betere pop- en rockwerk! Je kan elkaar ontmoeten aan de stand van WAI-NOT op het festivalterrein.

Tickets en meer info vind je op www.musicforspecials.be.

Music for Specials

terug

M-decreet

Op 12 maart 2014 keurde het Vlaams Parlement het M-decreet goed. Hierdoor kunnen leerlingen met een beperking meer naar het gewoon onderwijs. Op 1 september 2015 wordt het M-decreet toegepast. Vanaf januari 2015 moeten de CLB’s dus anders gaan werken als ze verslagen voor het buitengewoon onderwijs en GON opstellen. De betrokken school moet overwegen of het haalbaar is om een leerling in te schrijven.

Nieuw is ook dat er een type bij komt: type 9, autisme.

Het spreekt voor zich dat veel ouders en leerkrachten met vragen hierrond zitten. Theo Mardulier, adviseur bij het Departement Onderwijs en Vorming en mede-architect van het M-decreet, beantwoordt in het tijdschrift Klasse vijftien praktische vragen van ouders.

www.klasse.be

terug

Abonneren

Wie zich wil abonneren op onze nieuwsbrief kan dat door eventjes een mailtje te sturen naar info@wai-not.org. Zo blijf je op de hoogte van al onze activiteiten.

terug

Guido