INHOUD

LINKS
EasyICT

Nieuwsbrief van WAI-NOT
mei 2010

WAI-NOT in Marokko

Op 30 maart 2010 werd de WAI-NOT en K.H.Kempen-ambassadeur ontvangen op een congres in Rabat. De universiteit van Rabat organiseerde een studiedag ter gelegenheid van de Nationale Dag van de Personen met een Handicap in Marokko. Het centrale thema van de dag was: "Les personnes handicapées mentales face au risque d'exclusion digitale: ouvertures et options" of: "De risico's van digitale uitsluiting voor mensen met verstandelijke beperking: mogelijkheden en opties".

Lees het volledig artikel

terug

25 mei 2010 - ICT-praktijkdag te Gent

WAI-NOT verzorgt een stand tijdens de ICT-beurs 's morgens en 's middags. Op deze zeventiende ICT-praktijkdag mag je meer dan 600 deelnemers verwachten! Kom gerust eens langs voor een demonstratie, wat uitleg of promotiemateriaal!

terug

1000ste registratie

In onze vorige nieuwsbrief kwam het registreren uitvoerig aan bod. We beloofden ook dat we de 1000ste regsitratie in de kijker gingen zetten.
Op 13 maart was het zover! Nicolas Schollaert uit Maldegem was de gelukkige. We stuurden hem een pakket toe met WAI-NOT-gadgets. Daar bovenop kreeg hij een duoticket voor de bioscoop!

Nicolas, de 1000ste geregistreerde gebruiker op WAI-NOT heeft als grootste hobby surfen op het internet. Hij is 10 jaar. Door zijn fysieke handicap moet hij dagelijks in een staantafel staan om zijn knieën en spieren te stretchen. Om hem hierbij af te leiden heeft hij een laptop. Voor hij WAI-NOT kende ging hij zelf op zoek naar filmpjes of leuke dingen op het internet. Zijn voorkeur gaat vooral uit naar tractors, ziekenwagens, brommers, politievoertuigen en paardenkoetsen. Na een tijdje was het nieuwe er wat af voor Nicolas en zijn ouders constateerden dat hij soms ongewild op sites terechtkwam die echt niet geschikt waren voor hem. Door een artikel in de krant maakten Nicolas’ ouders kennis met WAI-NOT. Ze registreerden hun zoon en zien dat hij er veel plezier aan beleeft. Nicolas is vaste bezoeker van de Jukebox. Zijn zus, Julie, is ook actief op WAI-NOT en vindt de nieuwsrubriek het leukst. Nicolas is heel blij met het aanbod van WAI-NOT. Zijn ouders vinden het fijn dat Nicolas in een beveiligde omgeving surft. WAI-NOT vindt het heel leuk om inhouden te maken voor kinderen zoals Nicolas!

Nicolas

terug

Nieuwe downloads: bijdrage via KlasCement

De rubriek 'Downloads’ wordt steeds aangevuld. Je vindt er handleidingen, powerpoints, flyers en nieuwe artikelen. In deze nieuwsbrief willen we de nieuwste handleiding in de kijker zetten: een WAI-NOT bijdrage aanleveren via KlasCement.

Wie interessant materiaal heeft voor de WAI-NOT-site kan dat invoeren via KlasCement. Hoe je dat doet, lees je in de handleiding. Stap voor stap word je wegwijs gemaakt in de toevoegmodule van KlasCement. Spraakondersteuning wordt zoals altijd door de medewerkers van WAI-NOT gemaakt en toegevoegd. Je kan de handleiding hier bekijken of je kan rechtstreeks naar de toevoegpagina op KlasCement gaan. 

Door het toevoegen van bruikbaar materiaal help je mee om WAI-NOT uit te breiden en kunnen leerkrachten en kinderen met een verstandelijke beperking genieten van jouw werk! 

Al het materiaal in deze rubriek is vrij te downloaden en klaar voor gebruik. .

terug

WAI-NOT licht ICT-eindtermen toe

De overheid heeft vakoverschrijdende eindtermen en ontwikkelingsdoelen uitgeschreven voor het leergebied ICT. WAI-NOT kan helpen om deze ontwikkelingsdoelen te bereiken. WAI-NOT is zeker niet de enige zaligmakende oplossing, maar wil graag een voorbeeld van goede praktijk stellen. WAI-NOT kan een onderdeel vormen binnen dit leergebied, net zo goed dat het werkgebied ICT ruimer is dan de mogelijkheden van WAI-NOT. Er zijn eindtermen voor het buitengewoon basisonderwijs, types 1, 2, 7, 8 en voor het Buitengewoon Secundair Onderwijs OV3.

In februari kwam de eerste eindterm aan bod. In deze nieuwsbrief lichten we de tweede eindterm toe. De andere eindtermen volgen.

2. De leerlingen kunnen ICT aanwenden op een veilige, verantwoorde en doelmatige manier.

Iedereen is het er over eens dat het zinloos en zelfs wraakroepend is om leerlingen zonder begeleiding los te laten op het internet. WAI-NOT is een veilige en gesloten omgeving. Onze vzw stelt zich borg voor alle geregistreerde gebruikers, in die zin dat wij weten vanuit welke school of voorziening zij inloggen, en wie hun begeleiders zijn. De niet-geregistreerden kunnen onze website in alle veiligheid bezoeken. Zij hebben geen deel aan de interactieve modules die WAI-NOT aanbiedt.

Lees het volledig artikel

terug