INHOUD

LINKS
FacebookYouTubeTwitter

Nieuwsbrief van WAI-NOT
  maart 2016

WAI-NOT gaat mee met de technologie!

Onze website ondervond een grondige aanpassing die noodzakelijk was voor bezoekers op tablets of smartphones. Enkele bestanden zoals filmpjes, spelletjes en e-cards zullen hierdoor in de toekomst nog aangepast worden en in een frissere layout gegoten worden. Op een computer blijft alles werken zoals voordien.

Belangrijk voor scholen of instellingen die een lokale website hebben in www.wai-not.be is dat ze voortaan filmpjes dienen op te laden in MP4-formaat en dus niet meer zoals voordien in FLV-formaat.

terug

Jukebox

Aangezien onze website technisch werd aangepast voor tablets (html5) kreeg onze jukebox ook een update. Je kan er tot vijf liedjes beluisteren en handig bedienen. Na afloop van een liedje start automatisch het volgende. Verzoekjes voor deze top vijf worden geregeld aangepast. We luisteren graag naar de inbreng van onze vele bezoekers!

Jukebox

terug

Nieuwe pictokiezer

Communicatie in WAI-NOT wordt steeds belangrijker en dit ook voor de niet-lezers. Om vlotter je weg te vinden tussen de vele pictogrammen bij het opstellen van een picto-bericht werd de pictokiezer in onze website grondig veranderd.

De statische hiërarchie van pictogrammen bestaat nu uit drie niveaus. Daarnaast wil WAI-NOT in de nabije toekomst uitpakken met een dynamische pictogramvoorspeller, de eerste van zijn soort! Dit systeem kan vergeleken worden met het automatische aanvullingssysteem voor woorden van Google.

Binnenkort kunnen onze leden dus picto-berichten opstellen door gebruik te maken van een statische hiërarchie van pictogrammen gecombineerd met een dynamische pictovoorspeller! Deze pictografische interface zal blijvend verbeterd worden. Dit met grote dank aan de goede samenwerking met het Centrum voor Computerlinguïstiek van de KU Leuven.

Pictokiezer

Dit is het "positieve-gedachten"-niveau in de statische pictogramhiërarchie. De gebruiker kan terug navigeren naar het hoofdniveau (oranje) of naar het "gevoelens en gedrag"-niveau (blauw).

terug

Abonneren

Wie zich wil abonneren op onze nieuwsbrief kan dat door eventjes een mailtje te sturen naar info@wai-not.org. Zo blijf je op de hoogte van al onze activiteiten.

terug

Guido