INHOUD

LINKS
FacebookYouTubeTwitter

Nieuwsbrief van WAI-NOT
maart 2013

Meer mogelijkheden in [Mijn WAI-NOT]

Er zijn al heel wat enthousiastelingen op het sociaal netwerk [Mijn WAI-NOT]. Je kan niet alleen berichten en foto's posten, maar ook die van anderen leuk vinden (liken). Vanuit [Mijn WAI-NOT] kan je rechtstreeks berichtjes sturen naar iemand uit je vriendengroep. Je kan zien wie je berichten leuk vond, net zoals in andere netwerksites. Daarnaast kan je jouw agenda bijhouden: klik op een gewenst pictogram om een activiteit op een bepaalde dag vast te pinnen. In je agenda zie je meteen wie er van je vriendengroep jarig is. Vergeet dan zeker geen bericht of e-card te sturen! Uiteraard blijft [Mijn WAI-NOT] enkel toegankelijk voor geregistreerde leden.

terug

WAI-NOT op de iPad, why not?

Wil je WAI-NOT gebruiken op de iPad? Dat kan! Je moet wel een extra app installeren die flash-objecten ondersteunt. Je vindt zo’n apps in de App Store. Er zijn gratis en betalende apps. Enkele voorbeelden: Rover, iSwifter, Puffin, Skyfire, …

terug

WAI-NOT agenda!

Wil je het team van WAI-NOT ontmoeten, een workshop of demonstratie bijwonen? Kom dan op één van de volgende dagen eens langs.

 • Maandag 22 april 2013 – Gratis workshop ‘Digitale Week’
  14u00 tot 16u00 - KHL, Naamsesteenweg 355, 3001 Heverlee
  Inschrijven verplicht via info@wai-not.org of 0476/976878
  Meer info op www.wai-not.org

 • Maandag 13 mei 2013 – demonstratie tijdens ICT-praktijkdag
  PHL Hasselt Campus Elfde Linie, Elfde-Liniestraat 23, 3500 Hasselt
  Meer info op www.ictdag.be

 • Vrijdag 24 mei 2013 – demonstratie tijdens inspiratiedag/infomarkt
  DVC Sint-Jozef Galjoenstraat 2, 2030 Antwerpen – 10u00 tot 12u00 en 13u00 tot 14u00

 • Donderdag 27 juni 2013 – chatten en surfen tijdens Rock voor Specials
  Place to be: festivalweide te Evergem – meer info op www.rockvoorspecials.be

terug

Chatkamer openen = chatkamer modereren

We merken dat er steeds meer chatkamers worden open gezet en bezocht worden. Zowel tekstchat als pictochat zijn erg in trek binnen onze doelgroep. Iedere leerkracht of begeleider kan zelf zo’n chatkamer openzetten via www.wai-not.be/admin. Denk eraan dat wie een chatkamer opent deze ook modereert. Zo kunnen we samen met jou de veiligheid van WAI-NOT blijven garanderen. Alvast bedankt hiervoor!

terug

WAI-NOT licht de ICT-eindtermen toe

De overheid heeft vakoverschrijdende eindtermen en ontwikkelingsdoelen uitgeschreven voor het leergebied ICT. WAI-NOT kan helpen om deze ontwikkelingsdoelen te bereiken. WAI-NOT is zeker niet de enige zaligmakende oplossing, maar wil graag een voorbeeld van goede praktijk stellen. WAI-NOT kan een onderdeel vormen binnen dit leergebied, net zo goed als dat het werkgebeid ICT ruimer is dan de mogelijkheden van WAI-NOT. Er zijn eindtermen voor het buitengewoon basisondewijs, types 1, 2, 7, 8 en voor het Buitengewoon Secundair Onderwijs OV3.

In deze nieuwsbrief lichten we de zevende eindterm toe:

7. Leerlingen kunnen ICT gebruiken bij het voorstellen van informatie aan anderen.

Met WAI-NOT kunnen de kinderen informatie uitwisselen. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen. We zetten ze even op een rijtje:

 • Mijn WAI-NOT
 • Lokale site
 • WAI-NOT e-mail
 • Praatpaal en gastenboek

WAI-NOT heeft dus heel wat tools ter beschikking om het communiceren en het delen van informatie aantrekkelijk te maken. Bovendien is de online omgeving van WAI-NOT afgeschermd van het grote internet en is er bij de chatkamers en het toevoegen van items aan de modules voortdurend een moderator aanwezig.

Lees het volledig artikel

terug

Abonneren

Wie zich wil abonneren op onze nieuwsbrief kan dat door eventjes een mailtje te sturen naar info@wai-not.org. Zo blijf je op de hoogte van al onze activiteiten.

terug