INHOUD

LINKS
FacebookYouTubeTwitter

Nieuwsbrief van WAI-NOT
januari 2013

Sociale netwerkpagina in WAI-NOT

Voortaan kunnen geregistreerde leden van WAI-NOT zelf berichten en foto’s posten op een persoonlijke pagina in onze website. De nieuwe module [Mijn WAI-NOT] vind je terug in het linkermenu. Om alles netjes te houden op het internet worden de berichten en foto’s eerst gecontroleerd door een WAI-NOT medewerker. Je kan zelf ook een bericht verwijderen indien je dit wenst.

En zoals in elk social network kan je ook via je vriendengroep berichten en foto’s van vrienden liken! Heb je nog geen vriendengroep of weet je niet hoe je dit aanmaakt? Klik dan hier en ga meteen aan de slag. Zorg wel dat je eerst bent aangemeld.

Nog geen lid van WAI-NOT? Klik dan hier en registreer je vandaag nog.

terug

Interactieve tutorials

WAI-NOT biedt jongeren met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om deel te nemen aan het internet via een veilige en afgesloten internetomgeving. Voor sommigen is WAI-NOT dé springplank naar het wereld wijde web. Om aan deze doelgroep tegemoet te komen bieden we tal van educatief materiaal aan. Onder [Naar www.], dat je op onze startpagina vindt, bieden we jullie instructiefilmpjes aan over tal van internettoepassingen die bij deze doelgroep in de smaak zullen vallen. WAI-NOT gaat ook een stapje verder want je kan al deze toepassingen binnen onze veilige omgeving inoefenen via interactieve tutorials. Al doende leer je daar de kneepjes van het vak, word je begeleid en krijg je passende feedback bij elke juiste of foute muisklik.

Deze educatieve tutorials werden gerealiseerd in samenwerking met een gedreven projectgroep van laatstejaarsstudenten orthopedagogie aan de KHLim, waarvoor onze oprechte dank!

terug

Provincie Vlaams-Brabant steunt WAI-NOT

Voor het tweede jaar op rij kan WAI-NOT rekenen op de steun van de provincie Vlaams-Brabant, dienst onderwijs en vorming . Voor het ontwikkelen van educatief materiaal in de vorm van interactieve tutorials ontvangen we een mooie projectsubsidie! Wil je graag kennismaken met dit educatief aanbod en het zelf uittesten? Kom dan naar de ICT-praktijkdag waarop 1000 leerkrachten aanwezig zullen zijn!

 • Waar? KHL, Campus Hertogstraat, Hertogstraat 178, 3001 Heverlee
 • Wanneer? Maandag 4 februari 2013 – 8u00 tot 16u30
 • Meer info? www.ictdag.be

terug

Do it big!

Wil je WAI-NOT puur op je scherm en echt niets anders? Log dan in en klik meteen daarna op F11 voor een fullscreen. Om terug te keren naar de normale weblayout klik je nogmaals op F11. Probeer het uit!

Ook onze filmpjes en flashobjecten (zoals de interactieve tutorials) kan je in fullscreen bekijken. Aangenaam en duidelijk! Dubbelklik op de filmpjes of gebruik het vergroot-pictogram rechtsonder in de videoplayer. Naast ieder flashobject dat je tegen komt op onze website gebruik je de vier pijltjes naar buiten voor een fullscreen en keer je weer met de vier pijltjes naar binnen.

terug

Op komst: Skype met WAI-NOT

Naar aanleiding van de interactieve tutorials waarin je kan leren hoe je onder andere met Skype aan de slag kan gaan, biedt WAI-NOT binnenkort geregeld Skype momenten aan. Hier kunnen onze leden meteen hun kennis uittesten en volop chatten, bellen en/of videogesprekken uitvoeren met een groep vrijwilligers waarmee je veilig Skypet! Meer hierover in onze volgende nieuwsbrief.

terug

Help je mee?

Vzw WAI-NOT is steeds op zoek naar vrijwilligers die op regelmatige basis mee willen helpen aan onze webstek voor jongeren met een verstandelijke beperking.

We bieden je een korte opleiding, hoewel je zonder veel computerervaring meteen aan de slag kan. Inhouden kunnen aangeleverd worden via KlasCement. Je kan van thuis uit WAI-NOT helpen zonder je te verplaatsen!
Concreet zoeken we vrijwilligers om één of meerdere van onderstaande taken te vervullen:

 • 1 chatkamer modereren per week/twee weken
 • 1 item per maand in de rubriek ‘Knutselen’
 • 1 actualiteitsitem per week in de rubriek ‘Krant’
 • 1 item per week in de rubriek ‘Sport’
 • 1 item per maand in de rubriek ‘Verhaaltjes’
 • 1 item per maand in de rubriek ‘Meer leren over’
 • Inhouden voor WAI-NOT+
 • Spelletjes

terug

Abonneren

Wie zich wil abonneren op onze nieuwsbrief kan dat door eventjes een mailtje te sturen naar info@wai-not.org. Zo blijf je op de hoogte van al onze activiteiten.

terug