INHOUD

LINKS
EasyICT

Nieuwsbrief van WAI-NOT
januari 2011

Nieuwe projecten

Het is zover! WAI-NOT kan met veel fierheid twee nieuwe projecten aankondigen: JOE-MIE en WAI-NOT+. Zoals we in de vorige nieuwsbrief beloofden: het wordt dolle pret op het internet! Je leest er alles over in deze nieuwsbrief.

terug

ICT-dag in Heverlee

Op 7 februari 2011 is er de 19de ICT-praktijkdag van KlasCement. Het thema is ‘Serious gaming’. Ook op WAI-NOT kan je gamen, maar niet zomaar... Elk spelletje dat je op WAI-NOT speelt, heeft een doel. Zonder het te weten trainen onze gebruikers hun computervaardigheden: een mail versturen, verantwoord gebruik van internet, maar ook: klikken, slepen, over een voorwerp bewegen... Voor onze doelgroep is dat niet altijd evident, maar dankzij WAI-NOT wel heel leuk! Tijdens deze ICT-dag kan je een sessie volgen over WAI-NOT. Schrijf je snel in, er zijn nog plaatsen vrij.
Naar goede gewoonte zal WAI-NOT er aanwezig zijn op de beurs, waar onze medewerkers je graag te woord staan. Je kan er ook even langslopen voor flyers, posters of een leuk gadget.

terug

JOE-MIE

Dankzij de steun van de Telenet Foundation kon WAI-NOT een nieuwe applicatie ontwikkelen.’ JOE-MIE’ staat voor ‘JIJ en MIJ’, naar analogie met WAI-NOT (why not). Vanop de startpagina kan je naar JOE-MIE gaan en je persoonlijke avatar maken. Maar er is meer... Met deze avatar kan je contact houden met je vrienden op WAI-NOT. Als je je avatar gemaakt hebt (kledij, jongen-meisje, kapsel, enz) kies je welke activiteit dat jouw avatar met je vriendje wil uitvoeren. Je kan kiezen uit dansen, gitaar spelen, voetballen, fietsen en knuffelen. Als je JOE-MIE verstuurd is, ontvangt je vriendje een bericht. Nu kan je kijken naar jullie avatars die samen een activiteit uitvoeren. Je vindt een uitgebreide handleiding en een instructiefilmpje op www.wai-not.org en op YouTube.
Net zoals het mailprogramma op WAI-NOT moet de gebruiker niet kunnen lezen of schrijven om van JOE-MIE gebruik te maken. Net zoals alle andere items op de site is ook de JOE-MIE voorzien van spraakondersteuning.
WAI-NOT zet hiermee de eerste stap wat veilig netwerken voor mensen met een mentale beperking betreft.


terug

WAI-NOT+

WAI-NOT kreeg al langer de vraag om voor volwassenen met een mentale beperking inhouden aan te maken. De nieuwe module WAI-NOT+ is voor iedereen toegankelijk, maar richt zich dus vooral op onze oudere gebruikers. In de toekomst zal dit onderdeel van de site verder uitgroeien en nog vele extra’s krijgen. Op dit moment kan je in WAI-NOT+ drie subrubrieken vinden: Aan het werk, Hoe?Zo! en Uit tips. In de rubriek ‘Aan het werk’ kan je enkele volwassenen met een mentale beperking aan het werk zien. In ‘Hoe?Zo!’ tracht WAI-NOT te sensibiliseren: internetgedrag, gezond leven, … komen aan bod. De rubriek ‘Uit tips’ geeft een overzicht van alle culturele, sportieve, creatieve gebeurtenissen in Vlaanderen, die toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.
Nieuwe bijdragen voor deze rubriek worden continu aangemaakt. Heb je tips voor WAI-NOT+? Laat ze ons gerust weten!

terug

Donatie

Steun WAI-NOT! Het gebruik van WAI-NOT is volledig gratis. Ook de registraties zijn kosteloos. Uiteraard heeft een project zoals WAI-NOT ook kosten. Wil je ons steunen? Dan kan je een financiële bijdrage aan de vzw schenken. Het geld zal enkel gebruikt worden om de site te onderhouden en nieuwe projecten te kunnen uitwerken.

Steunen kan door een bedrag over te maken op de bankrekening van WAI-NOT:

  • België: 734-0058895-25 
  • Buitenland:
    • IBAN BE70 7340 0588 9525 
    • BIC KRED BE BB

terug

Chat

Op dinsdag en woensdag is er nog steeds chat. Je kan op dinsdag chatten van 13u30 tot 15u30 en woensdag van 19u30 tot 20u30.

Tony of Tanja houden een oogje in het zeil. Iedereen die geregistreerd is op WAI-NOT heeft toegang tot de chatkamer. Uiteraard blijft alles in een beveiligde omgeving. We hebben al heel wat vaste chatters, maar het is altijd leuk als er nog meer bijkomen! Wil je zelf een chatkamer opzetten? Dat kan ook! Neem even de handleiding door en je kan meteen aan de slag! WAI-NOT is op zoek naar moderators op vrijwillige basis. Als moderator zet je een chatkamer open en volg je die op. Meer info? Stuur een mailtje naar info@wai-not.org.

terug

Abonneren

Wie zich wil abonneren op onze nieuwsbrief kan dat door eventjes een mailtje te sturen naar info@wai-not.org. Zo blijf je op de hoogte van al onze activiteiten.

terug