INHOUD

LINKS
FacebookYouTubeTwitter

Nieuwsbrief van WAI-NOT
februari 2012

WAI-NOT en de social media

Wist je dat WAI-NOT ook actief is op Facebook? We hebben er een pagina waarop we regelmatig nieuwtjes of leuke dingen plaatsen. Je vindt ons hier.

WAI-NOT heeft ook een Twitter-account. Zin om ons te volgen en interessante tweets te lezen? Kijk dan vlug even hier.

Ook op YouTube kan je ons vinden. Je kan er instructiefilmpjes vinden en een voorstelling van WAI-NOT. Je vindt ons via deze link.

terug

Vind ik leuk!

Sinds kort kan je bij elk item op WAI-NOT je mening geven. Dit doe je door simpelweg te klikken op de duimpjes. Dit heeft veel succes bij de gebruikers. Om je mening te geven via dit systeem moet je wel ingelogd zijn op de site.

terug

De knop ‘Nieuw’

De knop ‘Nieuw’ vind je helemaal links bovenaan op de startpagina van WAI-NOT. Als je er op klikt krijg je meteen een handig overzicht van de laatste tien nieuwe items die toegevoegd werden aan de site. Je kan dus met één klik zien wat er nieuw is en doorklikken naar het item dat je interesseert. Eenvoudiger kan het niet!


terug

WAI-NOT en de Digitale Week

De Digitale Week gaat dit jaar door van 21 tot 27 april 2012, met als thema: “Word een held in multimedia”.
Tijdens deze week geeft WAI-NOT naar gewoonte weer een workshop. We laten je graag van dichtbij kennis maken met WAI-NOT. We leren je hoe je je leerlingen kan registreren, hoe je groepen aanmaakt, hoe je voor je school of organisatie een eigen lokale site kan aanmaken, we maken je vertrouwd met het leerlingvolgsysteem binnen WAI-NOT, hoe je een chatkamer kan aanmaken en nog veel meer.
Deelnemers gaan actief aan de slag aan de computer! Er is geen voorkennis vereist.

Wanneer? maandag 23 april 2012 om 13u30
Waar? KH Leuven, Naamsesteenweg 355, 3001 Heverlee
Kostprijs? gratis, maar inschrijven is noodzakelijk. Inschrijven kan tot 16 april 2012. Inschrijven via telefoon of mail: 0476/976878 of info@wai-not.org

terug

Provincie Vlaams-Brabant steunt WAI-NOT

WAI-NOT diende een subsidiedossier in bij de provincie Vlaams-Brabant, dienst Onderwijs en Vorming. Hierin vroeg WAI-NOT steun om de module van de lokale sites verder uit te werken en te optimaliseren. Tot onze grote vreugde werd het dossier goedgekeurd en wordt er nu volop gewerkt aan de verdere uitbouw van deze module op WAI-NOT.
Scholen of andere groepen kunnen over enkele pagina’s beschikken op WAI-NOT. Zij kunnen er hun eigen verhaal schrijven binnen een aantal vaste rubrieken. De zelfgemaakte webpagina’s volgen de WAI-NOT lay-out en navigatie en zijn dus toegankelijk voor andere gebruikers met een verstandelijke beperking. Voor het maken van deze pagina’s hoef je geen expert te zijn. Een gebruiksvriendelijke tool, te vergelijken met een tekstverwerker, maakt het je gemakkelijk.
Voor ouders en kinderen kan dit een mooi middel zijn om de brug tussen thuis en school te leggen. Soms zijn leerlingen niet mondig genoeg om te vertellen wat ze in school gedaan hebben. Ouders blijven vaak op hun honger zitten. Als scholen een eigen, lokale pagina aanmaken, krijgen ouders de kans om het schoolgebeuren mee te volgen. Foto’s, tekst, pictogrammen en spraakondersteuning kunnen hier ook worden toegevoegd. Beelden zeggen vaak meer dan woorden...
Wil je graag kennismaken met deze module? Je kan hiervoor volledig gratis een opleiding volgen. Hieronder vind je alle nodige info. Inschrijven is noodzakelijk!

Waar? KHL, Naamsesteenweg 355, 3001 Heverlee
Wanneer? Vrijdag 12 maart 2012 – 13u30 tot 16u00
Gratis inschrijven via secretariaat@wai-not.org of 0476/976878

terug

Vrijwilligers gezocht

WAI-NOT is op zoek naar vrijwilligers die op regelmatige basis mee willen helpen met inhoud aan te bieden voor onze webstek voor jongeren met een verstandelijke beperking.
We bieden je een korte opleiding, hoewel je zonder veel computerervaring meteen aan de slag kan. Inhouden kunnen aangeleverd worden via KlasCement.
Concreet zoeken we vrijwilligers om één of meerdere van onderstaande items aan te maken:

  • 1 recept per maand in de rubriek ‘Koken’
  • 1 item per maand in de rubriek ‘Knutselen’
  • 1 actualiteitsitem per week in de rubriek ‘Krant’
  • 1 item per week in de rubriek ‘Sport’
  • 1 item per maand in de rubriek ‘Verhaaltjes’
  • 1 item per maand in de rubriek ‘Meer leren over’
  • Inhouden voor WAI-NOT+
  • Spelletjes

Interesse? Contacteer ons: secretariaat@wai-not.org of 0476/976878

terug

WAI-NOT licht de ICT-eindtermen toe

De overheid heeft vakoverschrijdende eindtermen en ontwikkelingsdoelen uitgeschreven voor het leergebied ICT. WAI-NOT kan helpen om deze ontwikkelingsdoelen te bereiken. WAI-NOT is zeker niet de enige zaligmakende oplossing, maar wil graag een voorbeeld van goede praktijk stellen. WAI-NOT kan een onderdeel vormen binnen dit leergebied, net zo goed als dat het werkgebeid ICT ruimer is dan de mogelijkheden van WAI-NOT. Er zijn eindtermen voor het buitengewoon basisondewijs, types 1, 2, 7, 8 en voor het Buitengewoon Secundair Onderwijs OV3.

In deze nieuwsbrief lichten we de zesde eindterm toe:

6. De leerlingen kunnen met behulp van ICT voor hen bestemde digitale informatie opzoeken, verwerken en bewaren.

De inhoud van de WAI-NOT site biedt de leerlingen informatie vanuit alle leergebieden. Deze inhoud is dankzij de eenduidige navigatiestructuur zeer makkelijk te bereiken, en is aangepast aan hun cognitief niveau. Bijna dagelijks wordt er nieuwe inhoud toegevoegd aan de WAI-NOT site. Ook leerkrachten kunnen zelf inhoud aanleveren : wie een interessante activiteit of les heeft gegeven, kan die als verwerkt materiaal op de site plaatsen. Dit kan ingevoerd worden via KlasCement of contacteer info@wai-not.org.

Lees het volledig artikel

terug

Abonneren

Wie zich wil abonneren op onze nieuwsbrief kan dat door eventjes een mailtje te sturen naar info@wai-not.org. Zo blijf je op de hoogte van al onze activiteiten.

terug