INHOUD

LINKS

Nieuwsbrief van Wai-Not
December 2009

Beste wensen!

WAI-NOT wenst iedereen fijne kerstdagen en een goede start voor het nieuwe jaar. Ook in 2009 hopen we jullie vaak te zien op onze vernieuwde site!

terug

Opnieuw registreren...

Wie zich sinds september 2009 nog niet opnieuw geregistreerd heeft, kan dat best meteen doen. Zo heb je terug toegang tot alle modules van de website. Je vindt het registratieformulier op de startpagina van www.wai-not.be en op www.wai-not.org of je kan hier klikken.
Het invullen van dit formulier is eenvoudig. Aan de begeleiders, ouders en leerkrachten vragen we om dit tijdig te doen voor hun kinderen. Zij zullen misschien wel een helpende hand nodig hebben.


terug

Nieuw!

Ben je leerkracht of begeleider van een groep gebruikers? Dan zijn er enkele belangrijke nieuwtjes binnen WAI-NOT! 

  1. Handleiding voor leerkrachten en begeleiders

Met je paswoord voor de be-site kan je ook in de adminsite binnen. Hier kan je je leerlingen rechtstreeks registreren, hun profiel aanpassen, een groep aanmaken en nog veel meer. De admin-module is erg eenvoudig. Voor wie toch wat hulp nodig heeft, is er een handleiding ter beschikking. Je vindt de handleiding in de admin, onderaan het keuzemenu. 

  1. Indelen in groepen

Vijf minuten uit de dag van meester Peter...

Meester Peter heeft zich net geregistreerd als leerkracht/begeleider op WAI-NOT. Hij krijgt per mail zijn logingegevens. Hiermee logt hij in op www.wai-not.be en verkent de site. Dan logt hij, met dezelfde gegevens, in op www.wai-not.be/admin. Meester Peter maakt voor zijn klas een gebruikersgroep aan. Hij noemt die ‘Computerklas’. Meester Peter maakt voor de klas waar hij enkele ICT-uren geeft, ook een groep aan. Die noemt hij ‘ICT-klas’. Dan registreert hij 22 leerlingen. Meester Peter kan die leerlingen meteen in de juiste groep zetten. Als het nodig is, kan hij een leerling naar een andere groep verplaatsen. Gemakkelijk toch? Morgen vraagt hij even na of hij nog andere groepen kan aanmaken, zo kunnen de leerlingen onderling mailen met elkaar! 

  1. Externe mail

Wie geregistreerd is op WAI-NOT kan mailen zonder tekst. Je kunt gebruik maken van Beta-prenten of Sclera-pictogrammen om je verhaal te vertellen.

Maar naast de bestaande WAI-NOT-cliënt voor de gebruikers, voorziet WAI-NOT ook in een extern mailprogramma. Externe gebruikers (ouders, familie, begeleiders) kunnen hun e-mailverkeer regelen via een aangepaste gebruikersinterface, zonder dat zij op de WAI-NOT-site moeten inloggen. Zij kunnen dus mail ontvangen in bijvoorbeeld Outlook. Er is voorzien in een vertaalmodule: gewone tekst naar Beta of Sclera. Zo kan de gebruiker mailen naar iemand die niet vertrouwd is met de pictogrammen en zich toch verstaanbaar maken. De ontvanger kan via deze interface kernwoorden intypen zodat zijn mail vertaald wordt in Beta of Sclera.

Om te communiceren via het internet, hoef je dus niet te kunnen lezen! ICT is een afkorting van Informatie Communicatie en Technologie. WAI-NOT maakt van deze drie kernwoorden werk. Hoe dit alles in zijn werk gaat, kan je ook lezen in de handleiding in de admin, onderaan het keuzemenu.

terug

WAI-NOT en de ICT-eindtermen

In november 2008 werd het voorakkoord van het leerzorgdecreet in Vlaanderen goedgekeurd. Door het leerzorgkader zal het onderwijs voor leerlingen met specifieke leerzorg geherstructureerd worden. Het heeft als doel dat elk kind de best mogelijke zorg op maat krijgt, ongeacht of het naar het buitengewoon of gewoon onderwijs gaat. Elke school geraakt stilaan vertrouwd met de competentiediamant. In volgende nieuwsbrieven lichten we graag toe hoe WAI-NOT naadloos aansluit bij de 10 eindtermen ICT.


terug

Opleidingen
WAI-NOT mocht alweer een hele reeks opleidingen voor EasyICT en WAI-NOT geven. Zo mochten we onder andere in Campus De Regenboog in Sint-Truiden, in Ons Tehuis Brabant in Kampenhout en in De Brug in Beringen heel wat gemotiveerde  leerkrachten/begeleiders ontmoeten.Meer info over onze opleidingen vind je hier of op www.wai-not.org

terug

Abonneren
Wie zich wil abonneren op onze nieuwsbrief kan dat door eventjes een mailtje te sturen naar info@wai-not.org. Zo blijf je op de hoogte van al onze activiteiten.

terug