Pictovoorspeller, een wereldprimeur!

Naast aangepaste inhoud die zowel visueel als auditief wordt ondersteund op onze website hecht WAI-NOT veel belang aan interactie. Een sociaal netwerk, chatten en versturen van e-mails kan ook in WAI-NOT voor jongeren die niet of moeilijk kunnen lezen en schrijven. Hiervoor heeft WAI-NOT al enkele jaren een nauwe samenwerking met het Centrum voor Computerlingu´stiek aan de KU Leuven.

WAI-NOT implementeerde vorig jaar reeds een nieuwe pictografische interface op www.wai-not.be. Enerzijds helpt een statische hiŰrarchie van pictogrammen de jongere die niet kan schrijven een bericht op te stellen. Anderzijds is er nu een tweede methode: de dynamische pictogramvoorspeller die zich aanpast en het volgende pictogram dat de jongere zou kunnen nodig hebben zelf voorstelt. Dit systeem kan vergeleken worden met het automatische aanvullingssysteem voor woorden van Google, maar het is de eerste in zijn soort voor pictogrammen!

WAI-NOT is terecht fier dat zij mogen uitpakken met deze primeur. We hopen dat de wereld van digitale communicatie hierdoor verder mag opengaan voor onze doelgroep en de toegankelijkheid alsmaar kan verbeteren.

En het zal hier niet bij blijven! De komende twee jaar zal de vertaling van Nederlandse taal naar pictogrammen, maar ook van pictogrammen naar Nederlandse taal verbeterd worden. De pictovoorspeller zal nog enkele updates krijgen. Ook een automatische spellingscorrector, die speciaal ontworpen werd voor mensen met een verstandelijke beperking, zal de communicatie alleen maar bevorderen.


Interactieve games: speel tegen elkaar of voor het scorebord!

WAI-NOT maakt interactief gamen voor jongeren met een verstandelijke beperking mogelijk, dankzij de hulp van masterstudent Tom Laenen. Iemand anders uitdagen om tegen te gamen binnen WAI-NOT of je plaats in een high score tabel bijhouden kan allemaal nu in www.wai-not.be.

Bij het pingpong- en memoryspel moeten meerderen het spel spelen zodat je iemand kan uitdagen om tegen te gamen. Bij het spel ‘Appelboom’ kan je meteen met de pijltjestoetsen appels vangen. Je score wordt hier bijgehouden zodat je je plaats kan zien tegenover de andere gamers in WAI-NOT.

Veel plezier ermee!


Rock voor Specials speak

Het jaarlijks festival voor mensen met een beperking Rock voor Specials pakte onlangs uit met een toegankelijke website rockvoorspecialspeak.be. Je kan deze website ook rechtstreeks in WAI-NOT bezoeken. Tijdens het festival kan je op donderdag 29 juni aan de WAI-NOT-stand op het festivalterrein eenvoudig het programma raadplegen of meer vernemen over de groepen die er komen optreden. Een bezoekje waard!


www.wai-not.org

Deze informatieve website voor leerkrachten en begeleiders kreeg net zoals onze nieuwbrief een nieuwe lay-out. Je vindt er nog steeds onze handleidingen, nieuwe contactgegevens, een archief met nieuwsbrieven en nog veel meer.

 

Vlaanderen

Registreren
wai-not.be
wai-not.org
Uitschrijven

KlasCement

Facebook
Twitter
Youtube
LinkedIn