INHOUD

LINKS
FacebookYouTubeTwitter

Nieuwsbrief van WAI-NOT
april 2013

Nieuw: luisterberichten sturen met WAI-NOT!

Het versturen van berichten in WAI-NOT is uitgebreid. Zeker de niet-lezers krijgen extra aandacht, want met een luisterbericht kan je slechts na één klik op de opnameknop je bericht inspreken en versturen. De ontvanger kan je bericht eenvoudig beluisteren en beantwoorden. Je bericht duurt maximum 1 minuut. Voor het versturen van je luisterbericht kan je het eerst zelf eens beluisteren en eventueel opnieuw opnemen.

Alles van berichten werd ook gecentraliseerd. De knop ‘E-mail’ in het linkermenu kreeg de naam ‘Berichten’. Hieronder vind je voortaan ‘E-mail, E-card, Luisterbericht, JOE-MIE, Postvak IN en Postvak UIT’.

terug

Extra handleiding

Het spreekt voor zich dat je computer moet uitgerust zijn met een microfoon en een luidspreker. In de meeste laptops is dit standaard ingebouwd.
Om de kwaliteit van je luisterbericht eenmalig in te stellen kijk je best het opnamevolume van je microfoon even na. Wanneer je een eerste luisterbericht wil opnemen, krijg je een klein pop-up schermpje dat je toelating vraagt om je microfoon te gebruiken. Hiervoor moet je de instellingen van de Adobe Flash Player instellen zodat je geen pop-up berichtje meer krijgt. Hoe je dit alles precies moet doen vind je in deze eenvoudige handleiding. Je vindt ze ook terug in www.wai-not.be/admin of op www.wai-not.org.

terug

Zoekmachine op de startpagina

Bijna dagelijks verschijnt er nieuwe inhoud op WAI-NOT. De laatste tien nieuwe pagina’s vind je telkens onder de knop ‘Nieuw’ in het linkermenu. Ben je op zoek naar iets, dan kan je op de startpagina een trefwoord invullen in het zoekveld rechts bovenaan. Probeer het eens uit!

terug

WAI-NOT agenda!

Wil je het team van WAI-NOT ontmoeten, een workshop of demonstratie bijwonen? Kom dan op één van de volgende dagen eens langs.

 • Maandag 22 april 2013 – Gratis workshop ‘Digitale Week’
  14u00 tot 16u00 - KHL, Naamsesteenweg 355, 3001 Heverlee
  Inschrijven verplicht via info@wai-not.org of 0476/976878
  Meer info op www.wai-not.org

 • Maandag 13 mei 2013 – demonstratie tijdens ICT-praktijkdag
  PHL Hasselt Campus Elfde Linie, Elfde-Liniestraat 23, 3500 Hasselt
  Meer info op www.ictdag.be

 • Vrijdag 24 mei 2013 – demonstratie tijdens inspiratiedag/infomarkt
  DVC Sint-Jozef Galjoenstraat 2, 2030 Antwerpen – 10u00 tot 12u00 en 13u00 tot 14u00

 • Donderdag 27 juni 2013 – chatten en surfen tijdens Rock voor Specials
  Place to be: festivalweide te Evergem – meer info op www.rockvoorspecials.be

terug

Grundtvig: Look beyond Disability

WAI-NOT startte in 2011 met het Grundtvigproject ‘Look beyond Disability’. Dit project wil informele leermogelijkheden verstrekken voor mensen met een beperking. Het project wil deze doelgroep helpen om de barrières te overwinnen die hen uitsluiten van deelname aan de maatschappij. Dit doen we met verschillende landen: Verenigd Koninkrijk, Ierland, Turkije en Frankrijk.

Thema's:

 • Het bevorderen van gelijke kansen voor personen met een handicap
 • Betere voorlichting van personen met een handicap en de maatschappij in het algemeen
 • opbouwen van zelfvertrouwen van personen met een handicap
 • Promotie van de rechten en belangenbehartiging van personen met een handicap
 • Verbetering van toegang tot hoogwaardige, informele educatieve kansen voor personen met een handicap
 • Beleidsanalyse
 • Bevorderen en ondersteunen mogelijkheden voor vrijwilligerswerk voor mensen met een handicap
 • Uitwisseling van best practices in heel Europa

WAI-NOT opende het project in Leuven en ontving er alle partners. In februari 2012 gingen we naar Turkije, Frankrijk ontving ons in juni 2012 en in oktober 2012 staken we het Kanaal over om naar Liverpool te gaan. In juni 2013 wordt het project afgesloten in Dublin, Ierland. Onze ambassadeur vergezelde ons op sommige van deze meetings. Het was een zeer leerrijke ervaring en we hopen dat we contact blijven houden met alle betrokken partners!

terug

Abonneren

Wie zich wil abonneren op onze nieuwsbrief kan dat door eventjes een mailtje te sturen naar info@wai-not.org. Zo blijf je op de hoogte van al onze activiteiten.

terug