INHOUD

LINKS
FacebookYouTubeTwitter

Nieuwsbrief van WAI-NOT
april 2012

WAI-NOT zet iedereen op de chat!

Het is een feit! Eindelijk is de chat echt voor iedereen toegankelijk: je hoeft niet te kunnen lezen of schrijven, je kan binnen WAI-NOT nu ook chatten met pictogrammen! Je kan er ook een eigen afbeelding uploaden, dit biedt heel wat extra mogelijkheden!
Je kan meteen als leerkracht zelf een pictochat aanmaken via www.wai-not.be/admin. Je kiest heel eenvoudig tussen een 'tekst-chat' of een 'picto-chat'. Voor de veiligheid kan je deze ook zelf modereren.

terug

Social network in WAI-NOT: ‘de Vriendengroep’

Sinds kort kan elke (gratis) geregistreerde gebruiker bij elk item op WAI-NOT zijn/haar mening geven. Dit doe je door simpelweg te klikken op de duimpjes. Wanneer je klikt op één van de duimen bovenaan een pagina verschijnt er een extra knop met een groep. Een vriendengroep. Wanneer je daar op klikt, zie je wie de pagina die je bezocht ook leuk of niet leuk vond. Je kan nu zo iemand uitnodigen om je vriend te worden door op de knop ‘versturen’ achter zijn of haar naam te klikken. Krijg je zelf een mailtje van iemand die je vriend wil worden, klik dan in de mail op de duim naar boven als je dat goed vindt. Heb je dat liever niet, klik dan op de duim naar omlaag. Voortaan staat er nu in je adresboek van de WAI-NOT-mail een extra groep. Je vriendengroep! Iemand uit je vriendengroep verwijderen doe je in je adresboek door op de verwijderknop achter zijn/haar naam te klikken.

terug

E-mail verbeterd

Ook de e-mail in WAI-NOT kreeg enkele verbeteringen. Zo kan je nu een mailtje rechtstreeks beantwoorden met de reply-knop. Een binnen gelopen mail wordt voortaan ook meteen als gelezen gezien wanneer je die opent. De rode knop ‘E-mail’ stopt dan met knipperen.
Gebruikers die tot meerdere groepen in WAI-NOT behoren, kunnen dat nu ook duidelijk zien in hun adresboek. Een extra mogelijkheid is dat zij ook een mailtje kunnen sturen naar een hele groep tegelijk. Het pictogrammen-woordenboek om een bericht (e-mail of pictochat) op te stellen zal in de toekomst ook nog gebruiksvriendelijker worden.


terug

Werken met WAI-NOT in de klas

Tijdens de Digitale Week geeft WAI-NOT een gratis workshop. We leren je hoe je je leerlingen kan registreren, hoe je groepen aanmaakt, hoe je voor je school of organisatie een eigen lokale site kan aanmaken, we maken je vertrouwd met het leerlingvolgsysteem binnen WAI-NOT, hoe je een chatkamer kan aanmaken en nog veel meer. Er zijn nog plaatsen vrij voor deze gratis workshop. Snel inschrijven dus!

Wanneer? maandag 23 april 2012 om 13u30
Waar? KH Leuven, Naamsesteenweg 355, 3001 Heverlee
Kostprijs? gratis, maar inschrijven is noodzakelijk. Inschrijven kan tot 19 april 2012. Inschrijven via telefoon of mail: 0476/976878 of info@wai-not.org

terug

Digitale beurs

Tijdens de Digitale Week bieden heel wat Leuvense organisaties en stadsdiensten talrijke kleine en grote digitale activiteiten aan. Op de eerste dag van deze week vol multimedia stellen ze zich graag aan je voor op deze Digitale Beurs. WAI-NOT verzorgt er een interactieve stand. Welkom!

Wanneer? Zaterdag 21 april 2012 van 13u00 tot 17u00
Waar? Leuvense stadsbibliotheek De Twee Bronnen (foyer)

terug

Bedankt!

WAI-NOT ontving dit schooljaar reeds twee projectsubsidies van de provincie Vlaams-Brabant. Zowel de dienst onderwijs als de dienst welzijn vonden toegankelijk internet voor jongeren met een verstandelijke beperking de moeite om financieel extra steun te bieden en extra publiciteit te bezorgen. Hierdoor werden er weer heel wat nieuwigheden ontwikkeld zoals je hierboven reeds kon lezen. WAI-NOT wil de provincie Vlaams-Brabant dan ook van harte danken hiervoor!

terug

Abonneren


Wie zich wil abonneren op onze nieuwsbrief kan dat door eventjes een mailtje te sturen naar info@wai-not.org. Zo blijf je op de hoogte van al onze activiteiten.

terug